Go to Top

Els fruits de la mar

 

Al Segle XXI, la pesca s’ha convertit en una indústria alimentària molt potent. Grans navilis parteixen cap a mars llunyans per pescar i assortir els nostres congeladors de bosses de saborosos productes derivats de la pesca. Les espècies no comercials són convertides en surimi, i les restes en farina per a l’alimentació animal.

La Fundació Aurora demanarà a les grans firmes dedicades a la pesca, que expliquin a nens i joves l’enorme importància que té el mar a l’hora de subministrar als humans una font de proteïnes inesgotable, si l’explotem de forma sostenible.

Els biòlegs detallaran com es desenvolupa la vida al mar i la forma en que el mar converteix l’energia solar en sa aliment.

 

DARP. Peixos comercials de Catalunya


DARP. Peixos comercials de Catalunya.

 

descargar-pdf

 

No hem de menysprear la pesca artesanal, que proveeix els nostres mercats i restaurants de ric peix fresc. Ensenyarem als petits a distingir les principals espècies i valorar adequadament aquest peix com a rica matèria primera en l’elaboració d’apetitosos plats.

La saviesa dels nostres avantpassats va saber aprofitar totes les espècies. Les famílies dels pescadors s’alimentaven cuinant els fruits de la mar de menor sortida comercial. Amb la seva habilitat i destresa van idear senzills plats, convertits avui en els reis de la nostra gastronomia.

Cambrils és, sens dubte, el paradís dels amants de la cuina marinera.